07 maart 2011 in ADSL, Consumentenonderzoek, Internet, Mobiele telefonie, Telefonie, Triple play, VoIP | Permanente link | Reacties (1)
Reblog
(0)
|
|
Nederland is een nieuwe provider rijker: Alice. Snelheid staat voorop bij de isp, die gebruikmaakt van het netwerk van BBned.
In thuisland Italië, Duitsland en Frankrijk is Telecom Italia al langer actief met Alice. In Italië is Alice met 7,3 miljoen klanten marktleider, terwijl de isp in Duitsland en Frankrijk respectievelijk de derde en vierde plaats op de markt inneemt. In Nederland wordt een topvijf-positie geambieerd. Nederlandse klanten krijgen voor 30 euro per maand een snelheid tot 20 Mbps, plus een telefonieabonnement.
Volgens Alice-directeur Arthur van den Ende biedt zijn provider meer dan de concurrentie: "Meer providers bieden internet en bellen voor een prijs rond de 30 euro, maar dan gaat het vaak om veel lagere snelheden." Ook denkt Alice zich te onderscheiden met het feit dat zijn telefoniedienst geen starttarief vraagt.
Uit onderzoek dat door NetPanel in opdracht door Alice is verricht, blijkt dat Nederlanders vaak niet weten of ze wel kunnen overstappen. Ook worden ze afgeschrikt door het gedoe dat een migratie naar een andere provider oplevert. "Hierdoor kunnen providers slechte diensten leveren zonder klanten te verliezen en dat is niet waar consumenten op zitten te wachten", zo meent Van den Ende. Om deze reden denkt de directeur dat Alice een kans maakt op de toch zeer volwassen Nederlandse internetmarkt, waar KPN de dominante speler is. (Bron: NU.nl/Laurens Verhagen)
Wij hebben met verschillende inernetaanbieders samen gewerkt die met BBned werkten. Dat leverden veel problemen op waar de aanbieders niet altijd iets aan konden doen.
Zijn er mensen die ervaring hebben met Alice? Wij horen graag hoe u de service en voorwaarden ervaart.
12 oktober 2007 in ADSL, Internet, Telefonie, VoIP | Permanente link | Reacties (5)
Reblog
(0)
|
|
Het aantal internetbellers in Nederland is in het eerste kwartaal gestegen tot boven de 2 miljoen. Dat is een groei met 17 procent. Door de sterke opmars van het bellen via internet kwam de groei van de 'ouderwetse' telefonie in Nederland bijna geheel stil te liggen. Dat bleek donderdag uit een rapport van onderzoeksbureau Telecompaper.
In het tweede kwartaal zal de groei van VoIP (voice over internet protocol) aanzienlijk lager zijn, omdat marktleider KPN besloot om zijn product meer gefaseerd op de markt te brengen. Het telecomconcern kende opstartproblemen met InternetPlusBellen, waarvoor veel belangstelling was bij de consument.
Voorlopig neemt KPN 5000 nieuwe klanten per week aan voor het bellen via internet. Het concern heeft het lek overigens wel boven water en breidt het aantal nieuwe wekelijkse klanten binnenkort mogelijk uit.
De eerder verwachte 3 miljoen internetbellers eind 2007 worden waarschijnlijk net niet gehaald. De verwachting staat nu op 2,8 miljoen Nederlanders die via internet bellen, aldus Telecompaper.
KPN heeft een marktaandeel van 30 procent in het internetbellen, gevolgd door internetprovider Chello (19,3 procent) en kabelbedrijf Casema (11,9 procent). Volgens Telecompaper is AtHome in opmars, maar Tele2 en Orange verliezen juist marktaandeel.
De markt voor traditionele telefonie via de vaste lijn groeide in het eerste kwartaal amper, met 0,1 procent. Het aantal aansluitingen blijft daarmee staan op iets meer dan 6 miljoen.
Bron: ANP
05 juli 2007 in VoIP | Permanente link | Reacties (0)
Reblog
(0)
|
|
Bellen van een vaste telefoon naar een mobieltje wordt goedkoper. Volgens de toezichthouder op de telecommarkt Opta besparen consumenten over een periode van drie jaar zo'n 190 miljoen euro.
De Opta heeft besloten dat 'mobiele' aanbieders minder kosten in rekeningen mogen brengen bij vaste telefonieleveranciers als iemand van een vaste lijn naar een mobieltje belt. In drie stappen gaat het tarief omlaag met bijna 5 cent per minuut. Nu bedragen de kosten nog 12 cent, op 1 juli 2009 moet dat 7 cent zijn. Deze verlaging moet worden doorberekend aan de consument.
Mobiele telefonie-aanbieders hebben volgens de Opta een monopoliepositie op hun eigen netwerk. De onderhandelingspositie van vaste telefoniebedrijven is onvoldoende om lagere tarieven af te dwingen, aldus de waakhond. Daarom is ingrijpen gerechtvaardigd, vindt de toezichthouder.
De mobiele telefoniebedrijven, zoals Vodafone, Orange, T-Mobile en KPN, hebben zelf al afspraken gemaakt over lagere tarieven. Ook hebben ze aangegeven niet in beroep te gaan tegen het besluit van de Opta. Daardoor worden lange rechtszaken vermeden.
Bron: ANP
15 mei 2007 in Mobiele telefonie, Telefonie, VoIP | Permanente link | Reacties (2)
Reblog
(0)
|
|
De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (Opta) wil meer te zeggen hebben over de kwaliteit van dienstverlening van onder meer telecombedrijven. ,,Ten aanzien van internetplusbellen zitten we op het puntje van onze stoel, maar we hebben vrijwel geen mogelijkheden KPN te dwingen hun standaarden aan te passen'', zei voorzitter Chris Fonteijn woensdag bij de presentatie van het jaarverslag.
09 mei 2007 in VoIP | Permanente link | Reacties (0)
Reblog
(0)
|
|
Het animo voor internetbellen is fors afgenomen. In het eerste kwartaal meldden zich 133.000 klanten. In de laatste drie maanden van vorig jaar kozen nog 247.000 mensen het goedkopere alternatief voor een vaste telefoonlijn. Het telecombedrijf zette in februari de reclame voor de door problemen geteisterde dienst op een laag pitje.
Ongeveer 650.000 Nederlanders bellen met KPN via het internet. De plotselinge groei van het aantal klanten vorig jaar leidde tot veel problemen en klachten van gebruikers. KPN besloot hierop minder reclame te maken, meer monteurs in te zetten en de klantenservice uit te breiden.
Het abonneebestand van het vaste net kromp in het afgelopen kwartaal met 140.000 tegen 130.000 in het voorgaande kwartaal. KPN kampt al lang met een afname van het aantal vaste lijnen sinds de kabelbedrijven zich aan telefonie waagden. KPN hoopt met het aanbieden van het goedkopere internetbellen zijn klantenbestand op peil te houden.
In Nederland sloot KPN 102.000 nieuwe mobiele bellers aan. Daarmee kwam dit klantenbestand uit op 8,7 miljoen, een stijging van bijna 8 procent. De groei kwam voor rekening van de zakelijke bellers. Het aantal consumenten dat gebruik maakte van de oudste Nederlandse aanbieder van mobiele telefonie bleef stabiel op 5,9 miljoen. Er werd in het eerste kwartaal 11 procent langer gebeld dan in dezelfde periode vorig jaar.
De winstgevendheid van de Duitse dochter E-Plus verbeterde na een herstructurering. In Nederland werd het bedrijfsresultaat gedrukt door een miljoenenafschrijving op het netwerk van het overgenomen Telfort.
De winst van KPN daalde in het eerste kwartaal van 384 miljoen naar 313 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar had KPN nog een eenmalige bate van 65 miljoen euro door de verkoop van de Australische probleemdochter Xantic.
De omzet daalde van 3 miljard naar 2,92 miljard euro en lag daarmee iets onder de verwachtingen van analisten. In Nederland krompen de opbrengsten met 2,5 procent. Buitenlandse activiteiten brachten 7 procent extra op.
Bron: RTL nieuws
09 mei 2007 in VoIP | Permanente link | Reacties (0)
Reblog
(0)
|
|
KPN komt tegemoet aan de eis van de Consumentenbond dat de problemen van duizend klanten met internetbellen worden opgelost. Dat heeft een woordvoerder gezegd. De Consumentenbond had geëist dat voor vrijdagmiddag internetbellen bij duizend van zijn leden weer naar behoren zou werken, of dat KPN harde toezeggingen zou doen over de oplossing van de technische mankementen.
KPN zegt nu bij twee derde van de huishoudens de problemen te hebben opgelost. Een derde heeft een datum te horen gekregen waarop internetbellen het weer goed moet doen. KPN heeft een aantal klanten nog niet kunnen bereiken, aldus de zegsman.
De Consumentenbond had gedreigd met onder meer juridische stappen als KPN niet aan zijn eis zou voldoen. Een woordvoerder van de belangenorganisatie kon nog niet zeggen of het concern daadwerkelijk de duizend klanten heeft geholpen.
Bron: ANP
09 maart 2007 in VoIP | Permanente link | Reacties (0)
Reblog
(0)
|
|
De Consumentenbond vindt de tegemoetkoming van KPN voor klanten van internetbellen onvoldoende. Huishoudens die klachten hebben over de dienst mogen twee maanden gratis bellen naar vaste nummers binnen Nederland. Dat staat volgens de Consumentenbond echter niet in verhouding tot de ellende die klanten hebben ervaren.
De belangenorganisatie verwacht niet dat consumenten blij zullen zijn met het aanbod van KPN. Ze kunnen zo'n 20 euro terugkrijgen van het concern, heeft een woordvoerder van de Consumentenbond berekend. Onbeperkt bellen bij KPN kost maandelijks 10 euro. De bond voelt meer voor een regeling waarbij KPN bijvoorbeeld twee maanden abonnementsgeld kwijtscheldt. Dat levert de consument een besparing op van zeker 70 euro.
,,Het is altijd heel makkelijk om voor anderen geld uit te geven'', reageerde een zegsman van KPN woensdag. Klanten klagen volgens hem over veel zaken, maar niet over de coulance van het concern. In individuele gevallen is bijvoorbeeld een schadevergoeding mogelijk. Zo lang de dienst niet werkt, hoeft er niet te worden betaald.
KPN: onacceptabele situatie
De Consumentenbond krijgt al lange tijd vele klachten binnen over internetbellen van KPN. Het concern zelf zegt overvallen te zijn door het succes van de dienst. Inmiddels heeft KPN ruim een half miljoen klanten. Zo'n 5 procent daarvan, 25.000 mensen, kampt met ernstige techische problemen. Deze situatie is volgens KPN niet acceptabel.
Om de problemen te verhelpen heeft KPN het aantal monteurs verhoogd van 350 naar 440. Ook zet de onderneming extra telefonistes in om de grote stroom telefoontjes af te handelen. Verder is de software van de modems vernieuwd, waardoor het aantal klachten van technische aard snel zal afnemen, belooft KPN. Het concern krijgt inmiddels minder aanmeldingen voor internetbellen binnen, omdat het heeft besloten geen reclame meer voor de dienst te maken zolang de problemen aanhouden.
Opzegbrieven op Kassa-site populair
De bond en het consumententelevisieprogramma Kassa zien echter geen verbetering. Kassa heeft sinds zaterdag brieven op zijn website staan, waarmee klanten hun abonnement kunnen opzeggen. Deze zijn al ongeveer 8000 keer gedownload, zei een woordvoerder van het programma. Volgens Kassa is het mogelijk om KPN juridisch aan te pakken en te eisen dat de analoge telefoonlijn wordt hersteld als internetbellen niet werkt.
De Consumentenbond heeft sinds woensdag een klachtenlijn. Aan de hand daarvan gaat de organisatie bekijken hoe KPN met klachten omgaat. Mocht dat slecht voor het concern uitpakken, overweegt de Consumentenbond juridische actie. Vrijdag loopt bovendien een ultimatum af dat de bond KPN heeft gesteld. Voor vrijdagmiddag moet de onderneming de problemen van duizend klanten hebben opgelost. KPN zegt daar hard aan te werken.
Bron: ANP
07 maart 2007 in VoIP | Permanente link | Reacties (0)
Reblog
(0)
|
|
KPN moet voor vrijdagmiddag de problemen oplossen die duizend klanten hebben met internetbellen. Dat ultimatum heeft de Consumentenbond het telecomconcern gesteld. De belangenorganisatie bemiddelt namens duizend van haar leden met KPN over hun klachten over internetbellen. Als KPN niet aan de eis tegemoet komt, zal de bond een ,,juridische actie beginnen of consumenten mobiliseren'', aldus een woordvoerder.
Een kwart van de duizend leden kampt nog steeds met problemen met internetbellen van KPN.
Het concern ligt zwaar onder vuur van de Consumentenbond en televisieprogramma's als Kassa en Radar. Het regent klachten over internetbellen ondanks herhaaldelijke beloften van KPN om de problemen op te lossen, stellen zij. Volgens de zegsman van de Consumentenbond heeft KPN de dienst op de markt gebracht hoewel het bedrijf er nog niet klaar voor was. Dat gebeurde ,,uit angst om klanten kwijt te raken aan concurrenten''.
KPN zelf stelt dat 5 procent van de ongeveer 500.000 klanten klachten heeft over internetbellen. Er komen extra monteurs en telefonistes bij om de problemen op te lossen. Over een aantal maanden moet internetbellen voor het overgrote deel van de klanten naar behoren werken, verwacht KPN-topman Ad Scheepbouwer. Het concern is volgens hem verrast door het grote succes van internetbellen.
De Consumentenbond eist dat alle klanten die te maken hebben met een slecht werkende internetbeldienst een paar maanden geen abonnementsgeld hoeven te betalen. Deze eis heeft KPN volgens de woordvoerder van de bond nog niet ingewilligd.
Bron: ANP
05 maart 2007 in VoIP | Permanente link | Reacties (0)
Reblog
(0)
|
|
KPN moet klanten die grote problemen hebben met internetbellen een paar maanden deze dienst gratis aanbieden. Dat eist de Consumentenbond.
KPN kampt volgens de bond met veel problemen met het bellen via een snelle internetverbinding. Wekelijks komen er 4000 klanten met ernstige klachten bij, zei een woordvoerder van de belangenorganisatie donderdag. ,,Er ontstaat een stuwmeer aan probleemgevallen.''
KPN heeft beterschap beloofd, maar de Consumentenbond vindt dat het telecombedrijf klanten met problemen een tijd gratis internet en telefonie moet leveren. Ook moet de onderneming duidelijk maken hoe lang de levertijd van internetbellen is.
KPN erkent dat er problemen zijn met internetbellen. Om die te verhelpen heeft het concern extra monteurs en telefonistes ingehuurd. Ook is het gestopt met adverteren, wat de toestroom van nieuwe klanten fors heeft beperkt. KPN kreeg aanvankelijk wekelijks 20.000 aanvragen binnen, nu zijn dat er 10.000 tot 15.000 per week.
Zo'n 5 procent van de nieuwe klanten kampte met grote problemen. Dat percentage is inmiddels flink gedaald, zei KPN-topman Ad Scheepbouwer dinsdag nog.
Bron: ANP
08 februari 2007 in VoIP | Permanente link | Reacties (0)
Reblog
(0)
|
|
Laatste reacties