Forse belangstelling triple play

Hoewel de term ‘Triple Play’ de consument op zich nog weinig zegt, is de belangstelling voor het fenomeen groot. Één op de vijf Nederlanders heeft wel oren naar het komende aanbod. KPN wordt gezien als de waarschijnlijk meest succesvolle aanbieder van ‘Triple Play’ diensten. Opvallend, want het maakt de meeste consumenten niet veel uit of men via de kabel of via ADSL gaat bellen, internetten en tv-kijken.

Trendbox polste de grootste groep van beoogde afnemers, die van consumenten, over de bekendheid met en interesse in deze dienst. Het bureau ondervroeg in de week van 11 april een representatieve on-line steekproef van ruim 500 Nederlanders van 16 jaar en ouder over dit onderwerp. Lees samenvatting van onderzoek op marketing-online.nl.

Bij de Vastelastenbond zijn we druk bezig met een onderzoek naar alle triple play aanbieders. Omdat het een betrekkelijk nieuwe dienst is, zijn er nog kinderziektes. We zien bijvoorbeeld dat bedrijven als Wanadoo en UPC veel klachten krijgen. We gaan daarom als vereniging ook niet over één nacht ijs, maar zorgen dat de aanbieding die we gaan doen perfect is. Perfect houdt in dat we naast een goede prijs ook goede service en betrouwbare leveringsvoorwaarden willen realiseren. Als het zover is laten we het jullie weten. 

14 juni 2005 in Tripple play | Permanente link | Reacties (0)

Klachten Top 3

Elke week publiceerd Vara Kassa de Klachten Top 3 op hun website. De resultaten voor deze week zijn:

  1. (1.) Wanadoo - De hoeveelheid klachten over Wanadoo neemt iets af. Desalniettemin gaan de meeste klachten nog steeds over Wanadoo.
  2. (2.) Oxxio - Dit energiebedrijf blijft ook voor een hoop ellende zorgen. De administratie lijkt een zooitje.
  3. (3.) UPC - Ook over UPC blijven veel klachten binnenkomen.

Heeft u ook klachten over deze of andere bedrijven? Mail: [email protected] 

14 juni 2005 in ADSL, Consumentenonderzoek, Energie, Klachten, Tripple play, VoIP | Permanente link | Reacties (0)