Vastelastenbond Blog

Frustratie over klantenservice neemt toe

Nederlanders verliezen steeds vaker hun geduld als ze het gevoel hebben dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd of aan het lijntje worden gehouden door een medewerker van de telefonische klantenservice. Een op de drie mensen hing het afgelopen jaar dan de telefoon op en een kwart dreigde over te stappen naar de concurrent. Het Nederlandse volk is daarmee het meest ongeduldige in de wereld geworden.

Dit blijkt uit onderzoek van creditcardmaatschappij American Express onder 11.000 mensen in 11 landen.

Vergeleken met een jaar eerder zijn Nederlanders ongeduldiger geworden. 44 procent van de ondervraagde mensen is bereid om 5 minuten aan de telefoon te wachten, terwijl dat bij persoonlijke klantenservice 8 minuten is. Volgens de onderzoekers is het Nederlandse volk daarmee het meest ongeduldige op deze aardbol geworden.

Opmerkelijk is dat mensen in andere landen hun eenvoudige vragen vooral via e-mail en klantenservice stellen, terwijl in Nederland slechts een vijfde van de consumenten dat doet. Wel gebruiken ontevreden klanten sociale media om hun ongenoegen te uiten over slechte klantenservice of juist de goede service van een bedrijf te roemen.

Overigens lopen de meningen uiteen over de vraag of bedrijven hun klantenservice hebben verbeterd: een op de vier benaderde klanten vindt dat het de goede kant op gaat met de wachttijden, maar bijna net zoveel mensen zien een verslechtering.

03 mei 2012 in Actualiteit, Consumentenonderzoek, Energie, Financiële producten, Hypotheken, Internet, Klachten | Permanente link | Reacties (0)

Reblog (0) | |

Woonlasten gemiddeld 193 euro (5,0 procent) hoger

Vooral energie duurder
Datum: 16 februari 2012

Eigenaar-bewoners zijn aan bijkomende woonlasten op jaarbasis gemiddeld 193 euro (5,0 procent) meer kwijt dan een jaar geleden. Dat komt vooral doordat de energieprijs en het eigenwoningforfait zijn gestegen. De overdrachtsbelasting en de opstalverzekering kosten de burger minder dan vorig jaar. Dit blijkt uit de Woonlastenmonitor 2012, die is opgesteld door het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen.

De gemiddelde eigenwoningbezitter is dit jaar 4.041 euro kwijt aan woonlasten, naast de hypotheeklasten. Dat is 12 procent van het gemiddelde besteedbare inkomen. Het is dan ook geen wonder dat de stijging van die woonlasten jaarlijks veel aandacht trekt.

Bijkomende woonlasten

Woonlasten bestaan voor iets meer dan de helft uit hypotheeklasten. Dit onderzoek richt zich op de rest: de bijkomende woonlasten. Energie en water zijn hiervan de belangrijkste componenten, de onroerendezaakbelasting (ozb) en de opstalverzekering zijn de kleinste posten.

Prijsstijging energie belangrijkste oorzaak stijging

Aan energie en water is de eigenwoningbezitter dit jaar 138 euro meer kwijt, en ook de belasting op die producten is hoger (16 euro). Water is nauwelijks duurder geworden. Energie is echter aanzienlijk in prijs gestegen, vooral gas. Bij elektriciteit steeg met name het vastrecht. Ook zijn de tarieven van de energiebelasting verhoogd.

Eigenwoningforfait en overdrachtsbelasting dalen

Huizen werden gemiddeld iets minder duur (-2 procent), maar het bijtellingspercentage van het eigenwoningforfait is sterker verhoogd (+9 procent). Vandaar dat het eigenwoningforfait de gemiddelde eigenaar-bewoner dit jaar 38 euro meer kost.
De overdrachtsbelasting is gemiddeld 11 euro lager. Dit komt doordat woningen minder waard zijn geworden.

Waterschapslasten: plus 8 euro

De waterschappen vragen 8 euro per huishouden meer dan vorig jaar voor onder meer het zuiveren van afvalwater, het onderhoud van de dijken en het wegpompen van overtollig water.

Riool- en reinigingsheffing: 3 euro extra

Gemeenten hebben dit jaar gemiddeld 3 euro per huishouden meer nodig voor de riolering en om huisvuil in te zamelen en te verwerken. Alleen de kosten van de riolering nemen toe. Oude buizen moeten worden vervangen, en gemeenten kregen meer taken op het gebied van het waterbeheer. Huisvuil kost de burger minder dan vorig jaar. Veel gemeenten verlagen het tarief omdat ze minder kosten maken.

Ozb 9 euro hoger

Huishoudens betalen gemiddeld 9 euro meer aan onroerendezaakbelasting (ozb). De opbrengst van de ozb wordt door gemeenten gebruikt voor allerlei voorzieningen, van sportaccommodaties tot straatverlichting, en van groenvoorziening tot sociaal beleid.
Methodiek

Iedereen heeft weer andere woonlasten. Dat hangt niet alleen af van de gezinssituatie, maar ook van bijvoorbeeld de locatie. Om door de bomen het bos te blijven zien gaan wij uit van een standaard huishouden met een eigen woning die met een hypotheek is gefinancierd. We gaan uit van gemiddelde tarieven, gemiddeld energieverbruik, een gemiddelde woningwaarde, enzovoort.

De woonlastenmonitor wordt opgesteld door COELO, een onafhankelijk onderzoeksinstituut verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor deze monitor is gebruik gemaakt van gegevens van COELO, Agentschap NL, CBS, CPB, DNB, Kadaster, Nibud, Unie van Waterschappen, Vewin en de Waarderingskamer.

Relatie met andere cijfers

In januari publiceerde COELO een overzicht van de gemeentelijke woonlasten in de 35 grote gemeenten (Kerngegevens belastingen grote gemeenten 2012).
In maart publiceert COELO gegevens over de belastingen van alle 415 afzonderlijke gemeenten, en van de provincies en de waterschappen (Atlas van de lokale lasten).

De volledige Woonlastenmonitor 2012 is te vinden op www.coelo.nl.

16 februari 2012 in Actualiteit, Bespaartips, Energie, Financiële producten, Hypotheken, Internet, Kabelinternet, Klachten, Leningen , Mobiele telefonie, Web/Technologie, Weblogs, Wetenschap | Permanente link | Reacties (0)

Reblog (0) | |

NMa: vergelijkingssites onder de maat

De meeste vergelijkingssites voor sparen en reisverzekeringen zijn onder de maat. Dat concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa na bijna 40 van die sites te hebben onderzocht.

"Op meer dan 60 procent van de onderzochte vergelijkingssites klopt een belangrijk deel van de spaarrentes of verzekeringspremies niet", aldus de NMa. Bovendien toont bijna een derde van de sites voor spaarproducten en maar liefst driekwart van de vergelijkers voor verzekeringen te weinig producten, zodat consumenten op basis daarvan niet altijd de beste keuze maken.

Bij ongeveer de helft van vergelijkingssites is het lastig te achterhalen wie er eigenlijk achter zit of hoe er geld verdiend wordt.

De NMa pleit dan ook voor een gedragscode voor dat soort websites. In de tussentijd raadt de concurrentiewaakhond consumenten aan om meerdere sites te raadplegen en om de gegevens op de websites af te zetten tegen de informatie op de site van de bank of verzekeraar zelf.

"Vergelijkingssites zijn heel nuttig voor de consument, maar dan moeten ze wel volledig, correct en transparant zijn", zei bestuurslid Henk Don van de NMa. "Anders heb je er nog niets aan, omdat je niet weet of je de beste keuze krijgt voorgeschoteld."

10 februari 2012 in Actualiteit, Financiële producten, Klachten, Reizen, Verzekeringen | Permanente link | Reacties (1)

Reblog (0) | |

Warm weer zorgt voor lagere rekening

AMSTERDAM - Het warme weer van het afgelopen jaar heeft voor lagere energierekeningen gezorgd.

Een gemiddeld gezin betaalt over 2011 zeventig tot tachtig euro minder.

De warme wintermaanden dragen daar zelfs rond de twintig euro aan bij. Dat blijkt uit cijfers van energiemaatschappijen Essent en Nuon.

Een gemiddeld gezin dat normaal 1650 kubieke meter gas op jaarbasis verbruikt, nam volgens Nuon door het warme weer 13,5 procent minder gas af. Dat scheelt ongeveer 81 euro.

Warmste jaren

Volgens Essent hoeft een gemiddeld gezin zeventig euro minder te betalen. De energiemaatschapij gaat daarbij uit van een gemiddeld verbruik van 1700 kubieke meter.

Nuon berekende daarnaast nog de meevaller over de warme laatste drie maanden van het jaar. Een gezin hoefde door de hoge temperatuur 74 kubieke meter gas minder af te nemen, wat ongeveer 21 euro gaat schelen op de eindafrekening.

Het afgelopen jaar behoort tot de top drie van warmste jaren sinds 1901.

04 januari 2012 in Actualiteit, Energie, Financiële producten | Permanente link | Reacties (0)

Reblog (0) | |

Onverzekerd rijden wordt nu echt aangepakt

Vanaf juli 2011 wordt onverzekerd rijden ook daadwerkelijk aangepakt. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) controleert vanaf 1 juli ieder geregistreerd voertuig minimaal één keer per jaar of het verzekerd is. Als uit een controle blijkt dat er geen verzekering geregistreerd staat, kan de kentekenhouder een flinke boete krijgen.

Tot nu toe gebeurde de controle steekproefsgewijs. Mensen die hun auto, motor of brommer niet verzekeren, kunnen vanaf 1 juli vrijwel zeker een boete van 380 euro tegemoet zien. Ook kan de boete worden herhaald tot maximaal drie keer per jaar (ruim 1.100 euro).

Het doel van deze nieuwe wet van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie is de wettelijke verplichte verzekering intensiever te handhaven en de boetes eenvoudiger af te handelen. Als bij een vierde controle blijkt dat het voertuig nog steeds niet is verzekerd, dan komt de zaak voor de strafrechter. Volgens Justitie is het aantal onverzekerde voertuigen groot. In 2009 ging het om 243.000 voertuigen, waarvan 68.000 brom- en snorfietsen en 175.000 overige voertuigen.

Bron: Hofstaete Kennisgroep

11 juli 2011 in Auto, Financiële producten | Permanente link | Reacties (0)

Reblog (0) | |

Overdrachtsbelasting omlaag

De ministers in ons kabinet zijn het eens geworden over een verlaging van de overdrachtsbelasting. Tijdelijk, dat wel. Voor de duur van een jaar is de overdrachtstaks omlaag geschroefd van 6% naar 2%. Op 1 juli 2012 is het feest weer afgelopen. Wel geldt het lagere belastingpercentage met terugwerkende kracht tot 15 juni 2011.

De regering hoopt hiermee een impuls te geven aan de kwakkelende woningmarkt. De aankoop van een woning van € 250.000 gaat door deze maatregel € 10.000 minder aan kosten met zich meebrengen, en dat is niet niks. Het zou zomaar kunnen dat mensen zich erdoor laten overhalen om dan maar binnenkort de stap te wagen. Als dat nou begint bij de starters, kunnen de doorstromers die een huis te koop hebben staan ook actief gaan zoeken naar een ander huis. En zo zou er een sneeuwbaleffect moeten ontstaan.
De maximale hypotheek blijft hiermee niet gelijk. In de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen staat letterlijk dat de maximale financiering 104% van de waarde van de woning, plus eventuele overdrachtsbelasting bedraagt. De 110% waar de code vanuit gaat, is dan dus voor het komend jaar even 106%. Ook NHG heeft al aangegeven dat de mee te financieren kosten bij aankoop van een bestaande woning, normaal 12%, voor deze periode teruggebracht worden naar 8%. 

05 juli 2011 in Financiële producten, Hypotheken, Leningen | Permanente link | Reacties (0)

Reblog (0) | |

Consumenten hebben geen inzicht in provisie tussenpersoon!

Geachte lezer,

Verzekeringen drukken een forse stempel op uw maandelijkse lasten. Een reden voor de Vastelastenbond om haar leden hier voordeel op te bieden. Inmiddels hebben al ruim 600 leden een bespaaradvies aangevraagd voor hun verzekeringen. Heeft u al een afspraak gemaakt? Maak nu een afspraak!

Consumenten hebben geen inzicht in provisie tussenpersoon!
Recentelijk heeft de Vastelastenbond onderzoek gedaan naar transparantie, vertrouwen en mogelijkheden binnen de verzekeringsbranche. De uitslagen zijn schokkend.

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de respondenten hun verzekeringen bij een tussenpersoon heeft ondergebracht. Hiervan;

  • Heeft ruim een derde matig tot geen inzicht in hetgeen de tussenpersoon voor hen regelt.
  • Geeft meer dan 70% aan geen inzicht te hebben in de vergoedingen die de tussenpersoon ontvangt voor het verkopen van een verzekering.
  • Geeft 1 op 4 aan geen idee te hebben of ze eerlijk worden ingelicht of zelfs het idee hebben niet eerlijk te worden ingelicht.

Ondanks dat betrouwbaarheid en goede dekking worden genoemd als belangrijkste criteria voor verzekeringen blijkt dat prijs de belangrijkste reden is om te wisselen van verzekeraar.

Heeft u ook weinig inzicht in de vergoedingen en handelingen van uw tussenpersoon? Laat het ons weten!

Provisieloos verzekeren is groot succes.

Sinds begin oktober introduceert de Vastelastenbond, als de eerste, provisieloos verzekeren. Daarmee bieden we onze leden een transparant, betrouwbaar en voordelig verzekeringspakket. Inmiddels hebben al ruim 600 leden een bespaaradvies aangevraagd!

Doordat uw tussenpersoon geen provisie meer ontvangt is het pakket niet alleen vele malen voordeliger maar ook transparanter. Zo ontvangt u altijd de best mogelijke verzekering omdat uw tussenpersoon zijn keuze niet meer basseerd op hogere provisies. Daarnaast heeft hij geen baat bij het afsluiten van eventueel onnodige verzekeringen. Kortom; een betrouwbaar verzekeringspakket met goede dekking en ongekend voordelig.

Hieronder vindt u een vergelijking tussen een vergelijkbaar verzekeringspakket bij FBTO en de Vastelastenbond.


Zorgverzekering 2009
Ook dit jaar biedt de Vastelastenbond haar leden weer een zorgverzekering aan. Op dit moment zijn we bezig de beste zorgverzekering voor u te selecteren tegen, vanzelfsprekend, een voordelige prijs.

Binnen drie weken zullen we u per mail op de hoogte brengen van ons nieuwe zorg aanbod.

Tot 1 januari heeft u de tijd uw huidige zorgverzekering op te zeggen en tot 1 februari kunt u zich aanmelden voor een nieuwe zorgverzekering.

 

26 november 2008 in Financiële producten | Permanente link | Reacties (2)

Reblog (0) | |

Besparing ten opzichte van Interpolis

Voorbeeld ten opzichte van Interpolis:

Overige verzekeringen

Interpolis

Vastelastenbond

Autoverzekering

€ 56,79

€ 30,10

Woonhuisverzekering

€ 13,01

€ 11,02

Inboedelverzekering

€ 17,77

€ 6,65

AVP

€ 4,33

€ 2,62

Rechtsbijstand

€ 18,75

€ 11,60

Gezinsongevallen

€ 6,10

€ 3,00

Doorlopende reis

€ 22,54

€ 7,50

Abonnement

per maand € 12,95

Totale premie

per maand € 139,29

per maand € 72,49

per maand € 85,44

per maand € 53,85

Uw voordeel per jaar

€ 646,20

Klik hier en kijk hoeveel u kunt besparen op uw verzekeringspremie t.o.v. uw verzekeraar.

Over de Vastelastenbond
De Vastelastenbond is een eerlijk inkoopcollectief voor consumenten. Hoe meer leden, hoe sterker we staan, hoe scherper we kunnen onderhandelen, hoe lager de vaste lasten voor onze leden. Inmiddels zijn we meer dan 30.000 leden sterk en dat maakt het mogelijk om gunstige contracten af te sluiten met grote leveranciers van o.a. energie, internet en bellen, brandstof en verzekeringen. Het lidmaatschap is gratis.

Wilt u weten wat uw besparingsmogelijkheden zijn? Neem dan contact met de vastelastenbond op voor het maken van een vrijblijvend (en gratis) oriëntatiegesprek.

17 oktober 2008 in Financiële producten | Permanente link | Reacties (0)

Reblog (0) | |

Dat is goed geregeld!

Vastelastenbond Verzekeringen

Bespaar zeker pakket 

Inhoud

Kosten abonnement

Alle denkbare schadeverzekeringen

€ 12,95 per mnd

Telefonische- en online schadeafwikkeling

€ 25,-- eenmalig

Beantwoording vragen

Bespaar zekerXtra pakket 

Inhoud

Kosten abonnement

In aanvulling op het bespaar zeker pakket alle mogelijke leven- en pensioenverzekeringen

2,50 per mnd bespaar zeker pakket per rubriek.

Bijvoorbeeld:

Vergoedingsregeling:

Pensioen

6 uren á € 50 = € 300

Overlijdensrisco

2 uren á € 50 = € 100

ANW hiaat

4 uren á € 50 = € 200

AOW hiaat

3 uren á € 50 = € 150

Direct Ingaande Lijfrente

6 uren á € 50 = € 300

Studiekosten

2 uren á € 50 = € 100

Jaarlijks een update afspraak aan huis inclusief eventuele administratieve aanpassingen

2 uur inclusief á 50 = € 100

Bespaar zeker wonen pakket 

Inhoud

Kosten abonnement

De goedkoopste hypotheek met de beste voorwaarden

€ 30,-- per maand

eenmalig 15% over de besparing

Jaarlijks een update afspraak aan huis inclusief eventuele administratieve aanpassingen

2 uur inclusief á 50 = € 100

15 oktober 2008 in Financiële producten | Permanente link | Reacties (0)

Reblog (0) | |

Zalm weigert verbod op kredietreclames

Minister Gerrit Zalm van Financiën voelt er niets voor tv-reclames voor krediet te verbieden. Zalm heeft dat donderdag aan de Tweede Kamer geschreven. Hij reageert in zijn brief op een CDA-motie, die in oktober door de Tweede Kamer werd aangenomen. Daarin werd het kabinet gevraagd reclames voor persoonlijke leningen op tv niet langer toe te staan.

Volgens Zalm gaat een reclameverbod ,,erg ver, omdat reclame een onlosmakelijk aspect is van het handelsverkeer''. Ook is een verbod mogelijk in strijd met Europese regels.

De minister zal wel een al geplande evaluatie van de huidige reclameregels eerder laten uitvoeren dan de bedoeling was. Die regels zijn vorig jaar pas ingevoerd.

Bron: ANP

11 december 2006 in Financiële producten | Permanente link | Reacties (0)

Reblog (0) | |

Volgende »

Vereniging de Vastelastenbond

  • De Vastelastenbondwebsite
  • Vereniging de Vastelastenbond is een belangenbehartiger en een inkoopcollectief voor consumenten.

Laatste berichten

  • Huishoudens krijgen geld terug van energiebedrijf
  • Basispakket ziektekosten kan worden versoberd
  • Populariteit zonnepanelen stijgt vanwege halvering prijs
  • Patiënt mijdt ziekenhuis vanwege hoge kosten
  • Meer Nederlanders wisselen van energiebedrijf
  • OXXIO InControl: minder verbruiken, meer betalen
  • Verschil in onbepaalde tijd tarieven blijft hoog
  • Afronden beltijd levert providers 21 miljoen per maand op
  • UPC neemt Ziggo over. Wat betekent dit voor de kabelmarkt?
  • Voordelig tanken: mét of zonder tankpas?

Laatste reacties

  • thea baars op Dubbele energiemeter vaak niet goedkoper
  • Gerrie de Jongh op Stijging autopremie voor jongeren het grootst
  • energierekening op Netwerktarieven dalen fors
  • zakelijke telefonie op Vodafone past reclame aan na klacht Consumentenbond
  • J. Feenstra op Woonenergie: heeft iemand hier ervaring mee?
  • Paul op Woonenergie: heeft iemand hier ervaring mee?
  • Alexander van Dijl op Telemarketeers negeren Bel-Me-Niet-register
  • Ilse Naus op Flink verschil tussen energietarieven
  • Yvette op Annuleringsverzekering bij vliegticket moet keuze zijn
  • Manon op NMa: vergelijkingssites onder de maat

Archief

  • september 2014
  • augustus 2014
  • juli 2014
  • april 2014
  • maart 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013

Categorieën

  • Actualiteit (62)
  • ADSL (33)
  • Auto (61)
  • Bespaartips (38)
  • Consumentenonderzoek (42)
  • Digitale Televisie (25)
  • Energie (310)
  • Financiële producten (18)
  • Hypotheken (4)
  • Internet (17)
  • Kabelinternet (7)
  • Klachten (31)
  • Leningen (3)
  • Mobiele telefonie (47)
  • Reizen (1)
  • Telefonie (31)
  • Triple play (19)
  • Vastelastenbond Algemeen (21)
  • Vastelastenbond onderzoek (6)
  • Verzekeringen (31)
  • vliegtickets (1)
  • VoIP (28)
  • Web/Technologie (1)
  • Weblogs (5)
  • Wetenschap (3)
  • Zonnepanelen (1)
  • Zorgverzekering (114)
See More
Neem inhoud van deze site over (XML)