« Recensie van de Energievergelijkingssite van de NMA: een hopeloos doolhof | Hoofdmenu | Consumenten laten zich makkelijk oplichten! »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Dennis

Mensen zijn helemaal niet te beroert om te betalen voor het werk wat je doet. Als je gewoon open bent over je verdiensten en je maakt ook duidelijk wat je er voor doet dan vindt de gemiddelde consument het prima. Tenzij je natuurlijk onredelijke tarieven in rekening brengt.

Ik denk dat een echte adviseur ook meer nodig is bij financiële producten met diepgaande en verstrekkende gevolgen, zoals een beleggingshypotheek of een pensioenregeling. En als hij goed adviseert dan zien mensen daar de meerwaarde wel van in.

Voor de autoverzekeringen en de woonhuisverzekeringen heb je toch eigenlijk geen adviseur nodig, dat is toch eigenlijk bij iedereen hetzelfde. Of denk je dat er op dat vlak nog echte maatproducten bestaan?

adviezeur

Vraagje: Als ik iets in een winkel koop krijg ik toch ook geen specificatie van de kosten en/of een opgave van de winst die de winkelier maakt.
Verder is het jammer dat mensen die daar geen verstand van hebben zich steeds vaker met verzekeringen bezig houden, terwijl (de medewerkers in dienst van) een tussenpersoon (door de eigen organisatie) verplicht aan allerlei eisen m.b.t. opleiding en vakbekwaamheid moeten voldoen. Of denkt u dat een autoverkoper meer verstand heeft van verzekeringen en financieringen?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.