« Elk huis heeft in toekomst zijn eigen energiecentrale | Hoofdmenu | Woonenergie: heeft iemand hier ervaring mee? »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

jan

hersenloos personeel bij alice.
moderne manier van communiceren via internet en alice kun je geheel op je buik schrijven.
koop maar een paar post duiven,dan kun je meer als alice beloofd,namelijk,,, communiceren,

Hans van den berg

Eerst ff kwijt perfecte verbinding en alles werkt goed dus een goeie providewr zou je zeggen.
Maar ja daar komt de maar zodra je iets krijgt zoals wij een afsluiting volgens zeggen achterstand betaling heb je een probleem.
Wij alle betalings bewijzen gemaild en zowaar een excuses mail terug en de lijn zou zo spoedig mogelijk weer open gezet worden voor uitgaande gesprekken (inkomend en internet deden het wel gewoon)
Nu zijn we 3 weken verder en nog steeds kunnen we niet bellen na 23 mailtjes en 23 keer antwoord terug te krijgen dat we ze moesten bellen om het probleem op te lossen (stelletje hersenloze WIJ kunnen niet bellen.}
maar we zitten nu al de hele maand december met dit probleem en als je dan kontakt met ze opneemt en vraagt hoelang gaat dit duren krijg je steeds andere antwoorden en niemand weet het ja meneer ze zijn er mee bezig wat is er f moeilijk aan een lijn weer open te zetten lijkt mij.
Wel grappig dat ze nu december ook maar 2 keer innen dus dat kunnen ze wel heel snel geld innen .
is alice niet een verkapte tak van de maffia lijkt er wel op snel geld verdienen en dan een callcenter inhuren met een stel UW figuren die niets weten niets kunnen en dus ook niets doen ( en ja sorry voor de mensen die bij UW bedrijven werken want die kunnen veel en veel meer dan die bij alice aan de telefoon .

Conclusie blijf van alice af betaal iets meer per maand wat je op jaarbasis minder gaat kosten dan alice met al hun 0900 gesprekken

michel

Weest gewaarschuwd!

Alice
t klinkt mooi
maar
wat een ellende.

Mijn -Franse !- ervaring

Een onmenselijk bedrijf, dat hun klanten wel heel slecht behandelt en als klant sta je er onmachtig bij. Wat moet je? Weer terug naar die vorige provider? 'n ander?

Moe heel moe word ik van Alice.

ALICE is zeker niet goedkoper je zou mijn mobile telefoonrekening eens moeten zien om hulpdienst etc te bellen als ik alweer geen connectie had.
Ik vind het een misdadige organisatie.

fam Valentijn

Schandalig deze provider
Wij hebben gekozen voor Alice omdat ze een leuke aanbieding hadden bellen en internet voor 19.90
maar................ we zitten al weken zonder vaste aansluiting en internet
wel hebben we via alice een klantnr en telefoonnr
maar ja wij kunnen niet bellen en gebeld worden
onze mobiele telefoonrekening loopt de spuigaten uit.
Er wordt beloofd dat ze contact opnemen maar ja helemaal niets en dat gaat al weken zo
Vanochtend nog een mail gestuurd maar ja helemaal niets.
Wie kan ons helpen hoe nu verder

bedankt Jo Valentijn uit Limburg

Fred

Mijn advies: Alice nooit nemen
Hebben een abonnement gehad van Alice Frankrijk onder de conditie geen interrupties.
Niets anders dan problemen.
Abonnement france telecom door alice opgezegd. Dus ineens geen verbinding meer. Alice had vergeten ons te informeren over het tijdstip.
Ruim een week geen communicatie mogelijk.
Eindelijk modem ontvangen en verbinding. Helaas dus elke nacht om ongeveer 03.00 uur een inetrruptie waardoor mijn traffic onderbroken werd. Soms weken lang geen telefoonverbinding met het thuisfront in Nederland mogelijk met onze internet telefoon. Bij verhuizing in augustus 2007 naar een gebied waar alice geen diensten kan verlenen: tijdig informatie aangevraagd maar pas na enkele maanden ontvangen. Opzegging is mogelijk maar met copie van het huurcontract. Dit dus aangetekend verzonden, met het verzoek om opgaaf van het retouradres voor het modem (contract inmiddels in de verhuiscontainer onderweg naar nieuwe adres). Geen bericht Alice! Wel gaat Alice terwijl ze geen diensten meer leveren stug door met het afschrijven van abonnementsgeld, dat ze tot op heden 1 juni 2008 nog steeds niet hebben terugbetaald.
Begin december 2007 na nog steeds niets van Alice te hebben vernomen over het adres heb
ik het modem per post naar de klantencervice in Marseille gestuurd. Nu ineens Wel bericht van Alice (eigen "incasso buro") of ik maar even 99 euro wil betalen wegens niet terugsturen van modem. Heb ze per post het bewijs toegestuurd, maar Alice reageerd slechts met aanmaningen en dreigementen van incasso! Alice = Telecom Italia, de naam zegt het al. Slechte service, bij beeindiging van abonnement nog teveel afschrijven en niet terugbetalen en dan nog willen dat je betaal voor een modem dat geretourneerd is.*
Naar mijn mening Mafiapraktijken

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.