« Manager moederbedrijf Oxxio: maak het moeilijk voor je klanten om tarieven te vergelijken | Hoofdmenu | In gesprek met Oxxio »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Bekker

Vorige week maandag was ik als derde aan de beurt bij de Geschillencommissie.Net als mijn twee voorgangers heb ik de zaak tegen Oxxio bij de geschillencommissie gewonnen.
Een ieder, die moeilijkheden met Oxxio heeft, raad ik dus aan: Ga naar de Geschillencommissie !!Het adres van deze commissie in Den Haag :
Geschillencommissie Energie en Water
Postbus 90600
2509 LP Den Haag

Telefoon: 070-310.53.10

Kiske

tja ook ik ben van evolta meegegaan naar oxxio heen, het kostte me al erg veel moeite om naar een andere energieleverancier te gaan maar naar een half jaar wikken en wegen kreeg ik toch eindelijk de eindafrekening maar oxxio schreef op de rekening binnen 10 dagen kunt u dit bedrag op uw rekening tegemoed zien..
reeds 1 1/2 maand later heb ik nog steeds die 300 euro niet gehad... mooi weer spelen van een andermans centen,de ene weet niet wat de ander doet, terugbelafspraken worden niet nagekomen, en oxxio is goed in het verzinnen van allerlei smoesjes om vab de lastige klanten af te komen

B.E. Glerum

Na jaren zeuren om een afrekening over de periode jan 2003 - nov 2003 en nov 2003 - 3 aug 2004 kreeg ik eindelijk in sept.-okt 2005 een nota. De meterstanden en de opzegdatum 3 aug 2004 klopten. Edoch voor het gemak had men ons in juli 2003 een ander klantennummer gegeven. De betalingen onder het eerste klantnummer waren niet vermeld, dus de rekening was te hoog.
Dit op een bijgevoegde brief met een door hun gestuurd klachtenformulier - waar ik mijn klacht niet op kwijt kon - kreeg ik naa ongeveer een maand een nieuwe nota toegestuurd.(Inmiddels had ik de oorspronkeleijke nota minus het te weinig gerekende en mijn kosten om een nota te krijgen telefoontjes, postzegels e.d.) betaald.Wat schetst mijn verbazing? De einddatum van het kontrakt was ineens 19 jan 2006 en de meterstanden klopten ook niet meer. Mijn antwoord op deze nota was dat ik deze niet accepteerde omdat de einddatum van het kontrakt en de meterstanden niet klopten. Ik heb van Oxxio niets meer gehoord, maar kreeg vandaag wel een acceptgiro van Interum Justitia en raad eens die betrof de niet correcte nota.
ieder fatsoenlijk en zich zelf respcterend bedrijf geeft toch een antwoord op een klacht of brief.
Oxxio dus niet. Op al mijn klachten heb ik slechts een reactie gehad en dat was op het klachtenformulier. Verder niet een.
Ik zit intussen bij de Eneco en laat Oxxio maar barsten.
Ik geef nu de zaak in handen van mijn rechtsbijstandverzekering en er gaat ook een brief naar de ombudsman. Misschien dat dat helpt.
Ik geef iedereen een goede raad.
VERMIJDT OXXIO ALS DE PEST, SLUIT DAAR GEEN CONTRACT BIJ AF.

Marcel

Ik heb hele vreemde ervaringen met Oxxio ( en het vroegere energiebedrijf.com), bij een familielid van mij. Die krijgt nu al een aantal jaren GELD TOE van deze leverancier.
Er zit een maandelijkse afschrijving van 5 Euro x 12 = 60 Euro aan gekoppels. en aan het eind van het jaar krijgt ze nog een bedrag tussen de 150 en 200 Euro TERUG. Heel vreemd. Dus netto krijgt ze geld van Oxxio. Dit zit hem vooral in de heffingskortingen, die veel hoger zijn dan het betaalde kWh gedeelte. Zit hier een addertje onder het gras? dwz begint het feest als je Oxxio opzegt.

van den hoogen

over het bedrijf oxxio

wat een ongeloofelijk vervelend bedrijf is dat oxxio ik kan de naam niet meer uit mijn mond krijgen.
het is ongeloofelijk hoe brutaal en assosiaal dit bedrijf met hun klanten om gaan.
er zijn zoveel mensen die ik ken die door dit bedrijf lastig gevallen worden.
voorbeelden hier van zijn:
1 veel te lage in schatting van maandelijkse bedragen en dan met een eindrekening komen die niet te over zien is
dit is zeer vervelend en misleidend.
2 geld via een andere rekening afboeken terwijl daar geen toestemming voor gegeven word (dit noemt men in de volksmond ook wel diefstal).
3 gelijk drijgen met incassobureaus terwijl alles al betaald is.
4 mails en brieven worden gelijk weg gegooit
en er word niet op gereageerd.
enz enz dit alles heb ik geconstateerd en ondervonden en ik ben van meening dat dit bedrijf gesloten zou moeten worden, en opgedoekt het zijn je reinste oplichters praktijken die men daar uitvoert.
groeten h vd hoogen

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.